Saturday, January 12, 2013

Art Class & anak2

Bagus jugak hantar anak2 ke kelas art ni. Selain belajar melukis dan mewarna, kelas art ni banyak merangsang daya kreativiti budak2 ni.

Stress jgk kan klu asyik mengadap buku ja...

Kelas art pada awalnya adalah request dari Ehsan yang memang sukakan art sedari kecil.

Memang betul!! Anak2 really enjoy themselves. Tk penah miss ke kelas dan paling dinanti-nanti pada setiap weekend.

Art class adalah tpt budak2 ni express themselves thru painting and craft. Seronok nengok dia orang berkreatif.

In fact, Nashrah n Ehsan mula buat hair band, hair clip, bangle etc dan dijual kt school senyap2...;). Boleh cm tu? Haishh..





Thursday, January 10, 2013

Doa Ibu

No matter what, we will always have each other. Always.

Mama sentiasa doakan agar nashrah, ehsan, husain n afaf saling kasih mengasihi sesama adik beradik.

Jadilah anak2 yg soleh/ solehah, alim dan berjaya di dalam bidang yg diminati, berjasa kpd kedua org tua n taat kpd perintahNya.

Bersyukurlah kiranya anda masih mempunyai seorang IBU...krn tiada keberkatan hidup tanpa doa seorg Ibu.

So, u all dh call IBU korang hari ni?

Selamat malam. Terima kasih sudi singgah.







Wednesday, January 9, 2013

Comeii dokk??

Jamu mata jomm..hehe. Sapa bekenan angkat tangan?? Dok nampok! Msg/whatapp ja lah 019-5131973.

Semua dah SOLD OUT kecuali set yang hitam tu....promo..promo...satu set kain pasang+tudung 3 layer=RM180 jeww

Sold toDini

Sold

Sold

Sold

Tuesday, January 8, 2013

Afaf Amirah bt Azham

Itulah nama puteri bongsu ku. Petite ja waktu kelahirannya dulu. 2.6kg.

Namun Alhamdulillah. Sihat walafiat...cukup sifat.

Dah hampir 4 bulan bersama mama. Tak banyak meragam budak kecik ni...skit2 merengek tu ada la. Nama pun baby kann..

Aku berazam nak menyusukan baby Afaf ni dengan susu badan selama 2 tahun. Dengan usaha dan iktiarku, harap-harap termakbullah harapan ku ini.

Husain juga disusukan dengan susu badan selama setahun. Nashrah dan Ehsan hanya sempat menyusu selama 3-4 bulan atas kekangan tertentu.

Banyak juga petua yang aku baca dan dengar bagaimana nak bannyakkan susu ibu ni. Tapi yang sesuai untuk ku haruslah supplement dari Shaklee yang membantu badan untuk kekal cergas dan bertenaga. Bukan senang nak uruskan anak-anak yang masih kecil kalau tak mempunyai badan yang sihat dan berstamina tinggi. Selain dari tu...konsep demand and supply perlu dipatuhi.

Dengan bantuan dari supplement ni, nak bangun malam pun tak jadi masalah. Masih kekal bertenaga.



Klu ada kawan2 kat luar sana yang nak tau ttg Shaklee khusus untuk membantu meningkatkan susu badan, boleh lah msg/whatapss di talian 019-5131973 untuk bertanya pengalaman dan berkongsi cerita. Demi anak2, usah malu dan segan. Kebaikan mesti dikongsi.

Memang tak dapat disangkal, waktu menyusu Afaf adalah saat yang amat dinantikan setelah seharian penat bekerja.

Syukur Ya Allah....setiap hari dapat ku cium bau dari syurga Mu ini...:)

Monday, January 7, 2013

Mana dia...?

8.1.2012.

Tetiba ja teringat kat blog ni. Langsung di google.

Dah bekurun ku tinggalkan. Cepatnya masa berlalu.

Actually minat bercerita dan menaip dalam blog masih tebal.

Cuma...MASA! Ahh...alasan kann...

Tapi Insyaallah....aku akan kembali.

Thursday, October 6, 2011

Mr Saxobeat


"Eh...cepat2 nek keta..nnt mama lambat.." ayat standarad pepagi kat Nashrah n Ehsan.

Lepas drop budak2 tu...baru la ada can nak on radio. Awal2 tu..mulut aku yang jadi radio kat budak2.
Nanti pi school...kakak n adik mesti buat tu...kena buat ni...jangan buat tu...janagn buat ni...pesanan penaja.

Channel pilihan mestilah Hits FM. Membebel panjang JJ n Ian. Tetiba sentap sekejap dengar lagu ni. Dari volume 5 terus jadi 12.

Terkinja-kinja (tp control) dalam keta sorang2 layan lagu ni. Suara mamat dalam lagu ni...ishk..tertarik betui arr...cuba dengar ekk..siap kena tangkap ngan abang polis encem sepek hitam lagi...auww..rela.

You make me this,
Bring me up,
Bring me down,
Playing sweet,
Make me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

He makes me this,
Brings me up,
Brings me down,
Dancing sweet,
Makes me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

Bring me up,
Bring me down,
Playing sweet,
Make me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

He makes me this,
Brings me up,
Brings me down,
Dancing sweet,
Makes me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

Oh, Oh, Oh, yeah, mmm yeah
Oh, Oh, yeah, mmm yeah
Oh, yeah, mmm yeah
Oh, Oh, yeah, mmm yeah

Hey, sexy boy, set me free,
Don't be so shy, play with me,
My dirty boy, can't you see
That you belong next to me.

Hey, sexy boy, set me free,
Don't be so shy, play with me,
My dirty boy, can't you see
[| From: http://www.elyrics.net/read/a/alexandra-stan-lyrics/mr.-saxo-beat-lyrics.html |]
You are the one I need.

You make me this,
Bring me up,
Bring me down,
theresweet Make me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.
He makes me this,
Brings me up,
Brings me down,
Dancing sweet,
Makes me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

Oh, Oh, Oh, yeah, mmm yeah
Oh, Oh, yeah, mmm yeah
Oh, yeah, mmm yeah
Oh, Oh, yeah, mmm yeah....

You make me this,
Bring me up,
Bring me down,
Playing sweet,
Make me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

He makes me this,
Brings me up,
Brings me down,
Dancing sweet,
Makes me move like a freak,
Mr. Saxo Beat.

You make me this,
Bring me up,
Bring me down...
Mr. Saxo Beat.

You make me this,
Bring me up,
Bring me down...
Mr. Saxo Beat.

Wednesday, October 5, 2011

Umrah Ramadhan 2011: Al-Haram


Assalamualaikum.
Lama sangat tak update blog ni. Hampir terlupa aku rupanya ada blog nak kena jaga..haha.
Nak sambung sket ttg umrah ramadhan aku.

Layan gambar ja lah. Cita sket2 saja.

 Ni la tower yang femes tu. 30m saja dari kaabah. Amazingly, ramai Malaysian yang contribute kepakaran untuk membina tower ni. Bangga kann. Macam kita tengok KLCC, pasti ramai orang Indon yang claim dia orang contribute untuk membina KLCC yang gah tu. Sungguh classic..

 First time tengok kaabah, terus berderai air mata. Tak tau nak gambarkan perasaan time tu. Rasa sayu dan sungguh kerdil. Sebelum tu, seyes nervous. Ya lah...dosa kan bergulung bergunung. Heh...

 Ribuan manusia mengerjakan tawaf. Memang sesak...tapi pohonlah supaya Allah swt permudahkan segala urusan. Insyaallah boleh. Kesesakan mcm ni 24 hrs ok. Jangan xpect tawaf kui 2/3 pagi tak ramai ekk...sama ja. Silap2 lagi ramai sbb lps buka puasa rasa lebih selesa dan bertenaga.

 Tua muda..kecil besar...sempurna anggota atau tidak...semua berusaha dan bersunguh-sungguh mengecap nikmat beribadah di Al-Haram pada bulan Ramadhan.

 Rindu.

Gambar ni aku ambk ketika bt tawaf widaq. Susah nak lepaskan pandangan daripada menatap kaabah. Insyaallah moga dimurahkan rezeki, bulan Mac 2012 atau Ramadhan 2012...semoga Allah memilih aku skali lagi untuk menjadi tetamuNya.

Betullah mak cakap...kalau dah mula pi Mekah...keinginan untuk nak ke tempat lain terus akan berkurangan.

Ala kadarnya entri ni....xpress lak tu..cm nak pi perang ja.
Tata...